Kolmostenpäivä 3.3

Toimintasuunnitelma vuodelle 2022

Miksi Suomessa vietetään kolmosten päivää, mitä sillä tavoitellaan?

Kolmostenpäivä rekisteröitiin 3.3.2001 teemakalenteriin korostamaan kolmosperheen erilaista lapsiperhemallia. Kolmosten päivän tarkoituksena on tuoda esiin kolmosperheiden arkea, elämää ja erityislaatuisuutta sekä saada päättäjät huomaamaan kolmosperheiden asemaan liittyvät erityispiirteet.

Samalla tarjoutui ”helppo” ratkaisu yhdistyksen vuosikokouksen viettoon perheille suunnatun mukavan tapahtuman muodossa. Vuosikokouksissamme on aina paikalla enemmän alaikäisiä kuin täysi-ikäisiä 🙂 🙂 🙂

Ensimmäisenä Kolmostenpäivänä vuonna 2001 ajelimme ympäri Helsinkiä omalla raitiovaunulla ja yksi silloinen ministerikin oli kyydissä.

Suomen Kolmosperheet perustettiin vuonna 1995

Kolmosperheiden haasteet? Mitkä asiat ovat kohdillaan, mitkä kaipaisivat korjausta? Terveiset päättäjille!

Paljon on haasteita korjattu kuluneen 25 vuoden aikana. Vanhempainvapaaseen on tullut pidennystä, perheet saavat tukea vertaisiltaan yhdistysten kautta sekä pystyvät tapailemaan eli konkreettisesti näkevät toisen perheen, jolla on samanlainen uniikkitilanne.

Kolmoset ovat nykyään taas sen verran harvinaisuus ja vähäinen lukumäärältään kokonaissyntyvyyteen verrattuna, että mitään suuria muutoksia nimenomaan kolmosia varten on turha toivoa.

Aikoinaan yhdistys haaveili erillisestä ”kolmoskorvauksesta”, joka helpottaisi moninkertaisten hankintojen kanssa. Mutta kun etuus koskisi vai näitä noin 10 perhettä vuosi tasolla, ei päättäjät sellaista ol lähtemässä toteuttamaan.

Puheenjohtajan  2 toivomusta uudelle kolmosperheelle

Kun kuntaan / kaupunkiin syntyy kolmoset,

      • paikallinen perhetyö reagoisi varmistamalla lähes automaattisesti lisäapua kotiin perheen toiveiden mukaisesti
      • paikallinen perhetyö huomioisi taloudellisen avun suurempien kolminkertaisten hankintojen suhteen läpi lapsuuden / nuoruuden.